dimarts, 18 d’agost del 2009

Premi: Gracias por compartir

La Carol del blog "recursos para el cole" m' envia aquest premi tant especial.

El considero important, ja que si alguna cosa ens ha mogut a tots/es a crear un blog d' educació, a part de la passió que sentim per la nostra feina, són les ganes de compartir les nostres idees, recursos i experiències. Per aquest motiu, crec que tothom es mereix aquest premi.

L' única condició que posa la Carol, creadora del premi, és que no modifiquem la imatge.

Li regalo aquest premi a la Jordana Amaranta de "Educación preescolar" , ja que porta ja molt de temps compartint tot el que té relacionat amb l' educació. Gràcies per tants recursos compartits!!

Joc: Juguem amb els noms

Aquest any, a principis de p5 vam introduir la lletra lligada a través dels noms dels nens/es de manera visual. Al principi tots els noms (llista, encarregats, casellers, penjar robes...) estaven en lletra de pal i lligada a la vegada i poc a poc vam anar eliminant la de pal i deixant només la lligada.
A un curset que vam fer de lectoescriptura, ens van dir que l' introducció de la lletra lligada no s' ha de forçar, ja que l' important és que aprenguen a llegir i a escriure, les diferents tipologies de lletra, ja les aniran coneixent amb el temps.
Per aquest motiu, fins que els nens/es no ens ho van demanar, no vam començar amb la lletra lligada, més que de manera visual.
Poc a poc, els infants per si sols, van començar a escriure a les fitxes el seu nom en lletra lligada.
I fixant-se en el abecedari que teníem penjat a sobre de la pissarra, on apareixien les dues tipologies, anaven "traduint" paraules d' una tipologia a una altra.
Aquest és un joc que vam fer, al racó de lectoescriptura, en el que els nens/es han de relacionar els noms en lletra de pal amb els noms en lletra lligada.

Aquí os deixo el model per a que el modifiqueu amb el nom dels vostres nens/es.
Espero que us sigui útil.
Joc Noms pal-lligada